martes, 31 de octubre de 2017

Dimarts, 31 d'octubre de 2017

Que s'ha fet?

Hui hauria d'haber expossat el tema 6 però ha resultat impossible perquè una companya està malalta. Per això, hem començat amb la pràctica 3, l'elaboració d'una webquest. Alejandro ens ha dit que aquesta pràctica l'hem de fer per parelles i jo m'he ficat amb María Pérez.

Cal recordar, que el meu grup i jo, entre els recursos que vam treballar, es troba la webquest. Per això cal fer una breu definició del concepte d'una webquest. Una webquest és un tipus d'activitat guiada que ha de fer el alumne basant-se en recursos d'internet.

Alejandro ha començat explicant-nos les diferents parts, on ha elaborat un un document amb una tabla per a resumir que hem de fer per a fer-la.

S'hem ficat per parelles i hem començat a completar la taula, ja que a la propera sessió continuarem fent la webquest.

La meua companya i jo hem triat "El Sistema Solar", ja que considerem que es un tema d'interés i que els xiquets poden mostrar motivació, ja que de sovint fan preguntes d'aquest tema. A la mateixa hora, també coneixeràn més coneixements sobre aquest tema.

Per a saber més...

En aquesta web podem trobar diferents webquest on es poden treballar tant a infantil, primaria, secundaria o en la etapa de l'universitat.

En aquest video es mostra un poc la historia d'una webquest. A més, explica les diferents part i per últim expossa que hi han dos tipus de webquest; de curta durada i de llarga durada.
Espere que vos agrade!


https://www.youtube.com/watch?v=BQL-uDg0rsg


http://docente2punto0.blogspot.com/2012/03/trabajo-con-webquest.html

martes, 24 de octubre de 2017

Dimarts, 24 d'octubre de 2017

Que s'ha fet?
Avui ens ha tocat expossar al nostre grup i a mi. Hem parlat sobre el tema 4 "Internet aplicat a l'educació", on hem parlat sobre els diferents recursos que ens posibilita internet per a treballar en l'aula com és el cas de les webquest, els blogs i les wikis. A més, hem afegit una reflexió final diguent les avantatges que ens posibilita però també hem recalcat que en internet hi ha molta informació, però no és totalment valida per als xiquets per això el mestre ocupa un papel fonamental per a desenvolupar la competència digital dels alumnes.
Cal destacar que tots aquestos recursos favoreixen la adquisició d'una competència digital dels xiquets d'una forma menys exigents i més lúdica.
Després tocava expossar un altre grup, però per falta de temps no l'han pogut fer.
Quan hem conclós l'expossició, el mestre ens ha donat l'enhorabona, ja que li a agradat que en tot momento ens dirigiem als altres companys de clase, li agradat també la reflexió final on hem parlat cóm ens ha influit. També ha afegit que farem una webquest proximament.
Abans d'acabar la clase de avui, hem continuat expossant els murals digitals, a mi m'ha tocat, supose que al próxim dia el tindrè que fer.

A continuación vos adjunte el power point sobre l'expossició d'avui, espere que vos agrade!




martes, 17 de octubre de 2017

Dimarts, 17 d'octubre de 2017

Que s'ha fet?
Avui tocava expossar a un grup, però el mestre els ha canviat de dia. Per tant, a nosaltres ens toca expossar el dimarts que ve. Alejandro ha començat la classe parlant sobre el treball voluntari que es pot fer per a pujar nota, però tan sols el poden fer quatre o cinc persones.
Després hem realitzat una pràctica que es correspon a la pràctica 2 de la pàgina
https://sites.google.com/gcloud.ua.es/dcadei-ua/prácticas-de-clase

A continuació el mestre ens ha explicat dos heines per a fer un mural digitial. Hem hagut de registrar-nos en elles, ja que fins ara no les havíem utilitzat. Les dos pàgines que hem treballat han sigut padlet i linoit.
Una volta explicades aquestes dos pàgines i haber vist exemples de cadascuna, Alejandro ens ha dit que per a la propera clase tenim que fer un mur digital, creant la nostra propia activitat i fer com si l'explicarem als pares.
Jo he triat el fons marí, ja que crec que es tema que mostra molt interés als tots els xiquets, ja que afavoreix molt la imaginació dels xiquets. Al dijous tenim que exposar el nostre mur digital diguent els objectius proposats.

Enllaços relacionat amb el tema d'avui
https://padlet.com/my/dashboard
http://en.linoit.com/

⧭Reflexions de la classe d'avui
Per a mi aquestes dues heines son fonamentals per a treballar en infantil, ja que es una forma que els pares/mares vegen de forma visual el que els seus fills/filles treballen a l'aula.

martes, 10 de octubre de 2017

Dimarts, 10 d'octubre de 2017

Que s'ha fet?


Avui els nostres companys han fet la presentació del tema 2 "La competència digital del professorat". En un primer lloc,han començat aquest tema amb definicions com bretxa digital, alfabetització informacional, aprenentatge interactiu... per a situar-se en el tema.
Han parlat de l'educació 3.0 ja que es troba en l'actualitat, on les classes deixen de ser teoriques i donen pas a ser més interactives. A més, per a canviar tot açó, també s'ha de modificar el currículum escolar, ja que aquest s'ha adaptar a les necessitats de cada alumne. Tanmateix, aquestes modificacions fan que el mestre adquireix nous rols, nous reptes on els processos dels canvis d'innovació comencen a produir. El mestre, per una altra part, s'ha d'encarregar d'aquest canvi, ha d'adquirir un pensament crític, actitud positiva, coneixement tècnic...
És molt important que el professor utilitze correctament les tics, les sapiga utlitzar-les per al treball col·laboratiu i individual.
Els nostres companys han continuat explicant els objectius, el model track, el camp legar de les competències digitals...
Després el mestre, ha afegit nous conceptes al tema anterior, ja que ha considerat que estava un poc incomplet.

Per últim, hem realizar un kahoot amb preguntes d'aquest tema.
Per a saber més:
Aquesta és la pàgina que els nostres companys ens han esmentat: http://www.educaciontrespuntocero.com/


sábado, 7 de octubre de 2017

Dijous, 5 de octubre de 2017

Que s'ha fet?
En un primer lloc, el mestre ens ha explicat on tenim que ficar el DOI. Després hem passat a realitzar un questionari en el kahoot sobre el tema 1 que ens va explicar Alejandro l'altre dia. He quedat la novena! A continuació, per a saber com tenim que fer un, s'hem registrat en aquesta pàgina.
En la segona part de la classe, el mestre ens ha explicat les diferents eines per a fer un mapa conceptual, on podem trobar aquestes dos pàgines:
-Gliffy https://www.gliffy.com/
- Bubbl https://bubbl.us/

S'hem registrat en aquestes dues pàgines i hem vist les diferents opcions. Cal destacar que aquestes pàgines serveixen per a altres assignatures, o be per a crear xicotets resums per a estudiar o per a presentar treballs.

martes, 3 de octubre de 2017

Dimarts 3 d'octubre de 2017

Que s'ha fet?

Al principi de la classe, el mestre ens ha ensenyat dos video de les nostre companyes sobre els seus videos d'animacions. Després hem entrat a la pàgina de la biblioteca d'Alacant on s'hem descargat un document APA sobre els diferents estils de citació. El mestre ens ha explicat que depenen d'una revista, llibre o capitol d'un llibre es cita d'una forma o altra. Per a saber més, vos adjunte el enllaç de la página en el apartat d'enllaços.
Després d'aquesta explicació ens ha demanat que citen paragrafs o conceptes del tema que ens toca exposar a cada grup. Aquesta activitat es individual i hem de buscar en una revista, un llibre i un capitol d'un llibre i després enviar-li aquesta activitat per e-mail.
Per acabar la classe, ens ha deixat temps als grups per a continuar amb el nostre treball. El meu grup i jo hem passat a net el índex.







Enllaços relacionats amb el teva d'avui


Per a saber més:

Potser hi han persones que consideren que citar i fer referències resta importancia per a la seua investigación, però resulta essencial nombrar a aquelles persones que han dedicat temps en investigar i documentar-se sobre la matèria. És per aquesta raó que vos deixe un vídeo relacionat amb aquest tema,
 https://www.youtube.com/watch?v=5k7ryu2qv6Y