viernes, 15 de diciembre de 2017

"NADAL Y WEB 2.0"


En un primer lloc cal dir que la web 2.0 ha suposat un avantatge en tots els camps, en especial en l'educació ja que ha permes la recerca de determinats jocs fent les activitats més ludiques, a més es poden compartir experiències o consultar blogs de mestres en cas de necessitar ajuda. També, ha sigut un suport per als pares que els seus filles tenen una dificultat, trastorn de l'aprenentage com aixì un trastorn o una discapacitat.

Per això he aquest apartat propose fer una activitat partint de la web 2.0 en la qual adquiriran nous aprenentatges a partir de les TICS. Aquesta activitat per a fer-la previament els xiquets de 3r cicle d'infantil, es a dir, els xiquets de 5 anys, hauran de conéixer el conter proposat en l'activitat 5, "La màgia del Nadal". Com s'habra pogut observar proposa un valor fonamental en l'educació, saber valorar i cuidar les coses, es un tema difícil de comprendre en aquestes edats, ja el que volen principalment es tindre molts amics, joguets, animals...pero han de saber protegir aquestes coses perquè hi han molts xiquests que no les tenen. Aquest conte es mostrara als xiquets a través de la pisarra digital, ja que es un recurs molt didàctic i entretingut en aquestes edats, deixant a banda el mètode tradicional.

Una vegada vist el conte es proposaria la seguent activitat:

D'un en un cada xiquet sortirà a la pissarra digital i dibuixarà aquella cosa que vullga que li deixe el Pare Noel i escriure-la. Després ha de dir el perquè ha seleccionat aquesta cosa. El objectiu d'aquesta activitat es que els alumnes saber seleccionar aquella cosa que creguen que es convenient per a ells, desenvolupar habilitats expresives tant de forma oral (quan expliquen) com en l'expressió artística (quan dibuixen) i desenvolupar la seua competència digital, ja que han de saber com dibuixar (açò suposa un maneig en el llapis digital que fa desenvolupar la psicomotricitat fina) i saber com s'escriu.

L'aplicació que hem utilitzat per a fer aquesta activitat es storybird, la qual l'he explicat anteriorment.

Rudolph, Reno, Navidad, Feliz, Lindo, Ciervos





No hay comentarios:

Publicar un comentario